Glutenfrie vafler med smilende spejlæg, avocado og cashewpesto
Jeg er vild med vafler! I alle slags afskygninger.
Jeg er netop kommet hjem fra en forlænget weekend i Budapest, og der fik jeg i den grad en masse inspiration til mit næste vaffelprojekt. Det lækreste franske morgenmadssted blev besøgt, og her bestod menukortet af vafler i alle slags varianter. Min favorit er opskriften her inspireret af. Sprøde glutenfrie vafler med et smilende spejlæg, avocado drysset med chiliflager og flagesalat serveret med en cremet cashewpesto og friske forårstomater. En perfekt frokostret til weekenderne.
Prøv også min opskrift på morgenmadsvafler med sund nutella.
Vafler
Du skal bruge (ca. 3 vafler):
2dl fine glutenfrie havregryn
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt citronsalt fra Mariager sydesalt
1 tsk. almindelig salt
1 dl mælk
1 æg
Kokosolie til stegning
Forslag til topping: avocado, spejlæg, chiliflager, flagesalt ruccola, friske tomater, cashewpesto (se opskrift nedenfor)
Fremgangsmåde
Blend havregrynene til mel med minihakkeren. Bland de øvrige ingredienser i og blend til en ensartet masse. Tænd vaffeljernet på sit varmeste. Kort tid efter er det varmt, og lidt kokosolie smeltes på begge sider af vaffeljernet. Kom 2-3 spsk. dej på midten af vaffeljernet og bag vaflerne indtil vaffeljernets to kontrollamper angiver at de er færdige. Nemt og simpelt. Vaflerne skal være gyldenbrune. Top nu vaflerne med et stegt spejlæg, avocado, flagesalt, chiliflager, rucola, cashewpesto og friske tomater.
Cashew basilikum pesto
Du skal bruge (1 portion)
Minihakker
100g cashewnødder
1 frisk bundt basilikum
10g frisk parmesan
1 spsk. frisk citronsaft
½ dl olivenolie
1 tsk. hvidløgspebersalt fra Mariager sydesalt
Fremgangsmåde
Rist cashewnødderne på en tør pande indtil de er gyldenbrune. Blend dem til mel med minihakkeren. Kom de øvrige ingredienser i og blend dem til massen er ensartet. Opbevar pestoen på kø.