Kostplan til vægttab - ud med tomme kalorier, ind med sunde alternativer
Der findes mange sundere alternativer til slik, kage, chips og fastfood. Denne kostplan indeholder forskellige bud på, hvad du kan erstatte de tomme eller energiholdige fødevarer med. Den har også fokus på at maden skal smage af noget, så dine sanser bliver stimuleret, og derved mindsker din trang til de tomme og energiholdige fødevarer.
Morgenmad
Chiagrøden er et mættende og lækkert morgenmåltid. Det er let at lave, da det hele røres sammen aftenen forinden, så du sparer tid om morgenen. Grøden toppes med ristet kokos, hakkede mandler og frisk frugt.
KOKOS-CHIAGRØD
Du skal bruge (1 portion):
100 ml kokosmælk
1 spsk. chiafrø
2 store spsk. skyr
Topping: Ristet kokos, hakkede mandler og frisk frugt
Fremgangsmåde
Kom kokosmælk, chiafrø og skyr i en skål og rør det godt rundt. Stil blandingen på køl. Dagen efter vil chiafrøene have suget væsken til sig. Top chiagrøden med ristet kokos, hakkede mandler og frisk frugt.
Mellemmåltid
Skift Kims bølgechips ud med ristede og saltede cashewnødder. Selvom de rent kaloriemæssigt bidrager med omtrent det samme, indeholder cashewnødderne sunde fedtsyrer.
Frokost
Frokosten består af ristet rugbrød med avocado i skiver toppet med havsalt og chiliflager. Chili stimulerer dine sanser, og gør straks en avocadomad mere interessant.
AVOCADO MADDER MED CHILIFLAGER
2 stykker rugbrød med 1 avocado toppet med havsalt og chiliflager
Mellemmåltid
De søde kokostern og tranebær sikrer at din søde trang til sukker og slik bliver tilfredsstillet.
Aftensmad
For at sikre dig, at alle dine sanser bliver tilfredsstillet, er det vigtigt at inkludere alle De 5 grundsmage, når du laver mad. De 5 grundsmage består af smagene surt, salt, sødt, bittert og umami. Især i det asiatiske køkken er de gode til at bruge dem, hvorimod danskere ofte kun sværger til salt og peber – mere kedeligt bliver det ikke. Når vi ikke stimulerer alle vores sanser, vil vi ofte have lyst til noget sødt, efter vi har spist. I denne asiatiske ret bliver alle sanser stimuleret; lime er det sure, rørsukker det søde, soja og fiskesauce det salte, hvidkålen det bitre og kyllingen umami.
KYLLING I RØD KARRY
Du skal bruge (4 portioner):
450 g kyllingefilet
1 spsk. thaikrydderi
2 fintsnittede forårsløg
½ broccoli i buketter
¼ fintsnittet hvidkål
Saften fra en lime
2 spsk. smagsneutral kokosolie til stegning
2 spsk. rød karrypasta
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1 spsk. citrongræs
1 spsk. stødt ingefær
2 spsk. sojasauce
1 spsk. fiskeolie
200 g kinesiske fuldkornsnudler
1 bundt frisk koriander
Fremgangsmåde
Skær kyllingefilet i fine strimler. Opvarm en pande med kokosolie, kom kyllingen på og krydr’ med thaikrydderi. Lad dem stege indtil de er møre. Tag kødet af panden så det ikke bliver tørt. Tilsæt igen lidt kokosolie til panden og kom hvidkål, broccoli og forårsløg på og lade det stege i et par minutter, så de stadig bevarer deres sprødhed. Tilsæt kokosmælk, karrypasta, limesaft, citrongræs, sojasauce og fiskesauce. Kom til sidst kyllingestrimlerne i og lad det simre ved svag varme.
Kog nudlerne som anvist på pakken. Server retten med afdryppede nudler og toppet med frisk koriander
Retten kan også serveres med ris og grønstagerne kan byttes ud med, hvad dit køleskab består af.
Mellemmåltid
1 KOP CHAI ORGANIC STOMACH TE FRA TEATOX HARMONY
Efter aftensmaden kan jeg have en tendens til at crave efter noget sødt, så snart jeg har slugt den sidste bid. Jeg dæmper ofte mine cravings med en kop te. Teen fra Teatox Harmony Chai Organic Stomach har en lækkert krydret smag fra kanel, anis, ingefær og kakao.