Bagt müsli med bær
I hverdagen har jeg en tendens til at spise det samme langt de fleste morgener. Derfor må morgenmaden gerne være lidt ekstra luksus, når det er weekend. Det er denne bagte müsli et meget godt eksempel på. Den er så easy peasy som noget kan blive! Alt den kræver er, at du blander alle ingredienserne sammen, fylder et ovnfast fad med frosne bær, topper med müsliblandingen og sætter den i ovnen. 30 minutter senere har du den lækreste lune müsli fyldt med masser af fibre, sunde fedtsyrer og sprængfyldt med vitaminer og mineraler.
Du skal bruge (ca. 2 portioner):
100g speltflager (eller havre-, boghvedegryn, quinoaflager e.l.)
3 spsk. ahornsirup (eller akaciehonning)
2 spsk. kokosolie
80g nødder (jeg brugte cashewnødder og afskallede hasselnødder)
100g tørrede bær (jeg brugte tranebær og gojibær)
30g chiafrø
1 tsk. ren vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
2 æg
1 dl mælk
200 g frosne bær (jordbær, hindbær, blåbær eller brombær)
Fremgangsmåde
Kom speltflager, ahornsirup, kokosolie, nødder, tørrede bær, chiafrø og vaniljepulver godt sammen. Tilsæt æg og mælk og rør igen. Kom de frosne bær i bunden af et iltfast fad. Top med müsliblandingen. Kom det ilfaste fad i ovnen på 180 grader og bag den i ca. 25-30min. indtil den har fået en gyldenbrun overflade. Top med fordel den bagte müsli med friske bær, skyr og lidt ekstra akaciehonning.