Billig eller dyr makeup?
Af Camilla Klarskov
14. januar 2016
Kosmetik og Makeup
Får man altid hvad man betaler for, når det kommer til makeup? Det har Camilla testet, og resultatet er måske ikke som du tror! Kan du se forskel?
De fleste af os har prøvet at forelske sig hovedkulds i produkter, der måske nok er gode for en makeup-elskende skønhedsnørds velbefindende, men mindre gode for bankkontoen. Selvom high end brands for det meste laver rigtig gode produkter, er makeup-markedet efterhånden boomet så meget, at man i de fleste tilfælde kan finde næsten identiske produkter til langt mere favorable priser. Men kan de billigere versioner hamle op med de dyrere? Eller er det de ekstra penge værd at investere i det dyrere produkt? Det har jeg sat mig for at teste i dag! Jeg har derfor udvalgt tre produkter, der alle har det tilfælles at have et lignende – men billigere – produkt (også kaldet dupe) på markedet.
Anastasia Beverly Hills vs. Revolution: Cream Contour Kit
Man skal virkelig have været iført skyklapper for ikke at være stødt på makeup-brandet Anastasia Beverly Hills. ABH er i dag blevet en helt central spiller i skønhedsverdenen, og har sat sig tungt på den dyrere ende af markedet. I den helt anden ende finder vi Revolution Makeup, der stadig mangler at vinde større hype i Danmark. Revolution producerer nemlig virkelig gode produkter til sindssygt favorable priser, og ligesom ABH, har Revolution lanceret flere contour-produkter. Jeg har testet en creme contour palette fra begge brands, og er slet ikke i tvivl om, hvilken jeg foretrækker.
Udover Anastasia Beverly Hills’ ikoniske øjenbrynsprodukter, er brandet blevet utrolig (aner)kendt for dets contour-paletter, der for et par år siden var med til at sætte contour-fænomenet på dagsordenen. Desværre viste Anastasias Creamy Contour Kit sig at være ubrugelig for mig. I farven ’Light’ kommer alle contour-farver med en intens orange undertone, som slet ikke kan anvendes til konturering af lysere hudtoner som min. Som et plus har paletten en god pigmentering, hvilket dog giver en noget tyk konsistens, og derfor vil dette produkt være sværere at påføre på tør hud.
Ultra Cream Contour-paletten fra Revolution er meget lettere i konsistensen, og derfor nem at arbejde ind i huden, hvilket efterlader et meget naturligt – men ikke så dækket – look. Samtidig varierer undertonerne på contour-farverne, så man både har varmere samt mere grålige undertoner, hvilket gør dem fint anvendelig til at konturere ansigtets træk.
Afgørelse: Revolution laver det bedste cream contour kit!
Paletten fra ABH er altså bedst til dig, som gerne vil have en god dækkeevne, og fra naturens side har en dybere hudtone med tendens til olieret hud. Paletten fra Revolution vil jeg vurdere at være et over all bedre fit til de fleste; specielt hvis du har lysere hud, og ikke ønsker en voldsom instaglam-agtig contour. Selv er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg fremover kun vil benytte mig af Revolutions palette – og så er det jo et kæmpe plus, at den kun koster en brøkdel af det dyrere alternativ fra ABH.
MAC vs. NYX: Læbestift
MAC er om nogen et brand, der er kendt for at producere gode, professionelle produkter, og enhver makeup-junkie har som minimum et par MAC-læbestifter i sin samling. På Luxplus findes blandt andre MAC-læbestiften Matte Studded Kiss, der er en smuk mørkerød nuance med brunlige og blommefarvede undertoner.
Et andet mærke, som er på vej til at opnå ligeså anerkendt status som MAC, er det noget mere prisvenlige NYX, der – ligesom MAC – har et kæmpe udvalg af læbestifter. I dag valgte jeg High Voltage Burlesque, der ved første øjekast ligner Studded Kiss på en prik, men som påført er en lidt lysere, mere klassisk, blodrød nuance.
Afgørelse: MAC laver den bedste røde læbestift
Hvor MAC-læbestiften har en forholdsvis mat formulering, kommer NYX-varianten med en meget glossy finish, der er superflot, men også gør, at farven bliver mindre holdbar på læberne. I modsætning til MAC-læbestiften, smitter NYXs Burlesque en del af, og holder ikke godt under indtagelse af et solidt måltid mad. Så selvom NYX-læbestiften virkelig er en af de smukkeste læbestifter jeg ejer (og selvom NYX ofte kan hamle op med MAC), vil jeg i dette tilfælde foretrække MACs lækre mørkerøde formulering.
Den flydende, sorte eyeliner er et must i enhver makeup-samling! Men dem, der har turdet kaste sig ud i det klassiske look med en winged eyeliner, vil også vide, at det kan være svært at finde den perfekte eyeliner, som både er let at påføre, har en god pigmentering og holder hele dagen.
Jeg har over en længere periode sværget til Maybellines Master Precise Eye Liner, der med en lille felttip gør det let at lægge en perfekt streg med vinge. Eyelineren afgiver nemlig masser af kulsort farve, og så holder den hele dagen. Med andre ord kommer Maybellines eyeliner så tæt på perfektion som muligt.
Og selvom eyelineren fra Maybelline hos Luxplus bestemt ikke kan kaldes dyr, kunne jeg ikke dy mig for at teste den endnu billigere version, Automatic Waterproof Fine Eye Liner fra W7. Måske er det ikke helt fair at sammenligne et nyt produkt med ét, jeg i forvejen har erklæret min kærlighed til, men jeg må indrømme, at jeg alligevel blev positivt overrasket over eyelineren fra W7, der på mange måder minder meget om versionen fra Maybelline. Faktisk vil jeg sige, at W7 holder endnu bedre, hvis man laver gnubbe-testen efter påføring, og den har også mindre tendens til at ”bløde”, altså sive ud i de små linjer i huden.
Men den sindssygt gode holdbarhed gør også, at produktet hurtigt tørrer ind og derfor bliver svær at lægge færdig, før den tørrer.
Afgørelsen: Det er svært, men Maybelline vinder
Åh, det er svært at vælge mellem de her to! Men i sidste ende er det vigtigste for mig, at jeg kan lægge en smuk liner, og det krævede altså en del mere arbejde med W7 end med Maybelline. Det betyder dog ikke, at jeg ikke er imponeret over begge eyelinere, og jeg ville ikke have et problem med at bruge W7s eyeliner igen – specielt ikke som en vandfast eyeliner.