Glutenfri raw jordbærtærte
Hvis ikke jordbærtærte er definitionen på sommer, så ved jeg snart ikke hvad er. Denne tærte indeholder en masse sunde råvarer – så er det vel okay at bage den mere end en gang i løbet af en sommer ikke? Tærtens sprøde bund er lavet på mandelmel, glutenfrie havregryn, dadler og ren vaniljepulver. Bunden toppes med et lag mørk chokolade, en blød creme af mascarpone samt skyr med et twist af lime og selvfølgelig søde danske jordbær der smelter på tungen.
Bund til jordbærtærte
Du skal bruge (1 tærte):
Minihakker
100g mandler
150g dadler
2 æg
½ tsk. vaniljepulver
35g kokosolie
1 knivspids himalaya havsalt
Fremgangsmåde
Kom havregryn og mandler i en minihakker og blend det til mel. Kom melet i en skål. Kom dadler og kokosolie på en pande og varm det op indtil kokosolien er smeltet og dadlerne er bløde. Blend dadler, den smeltede kokosolie, vanilje, salt og æg til en ensartet masse. Bland massen med havregryns- og mandelmelet.
Beklæd en springform med bagepapir. Kom massen heri og smør den ud i hele springformen med en dejskraber til overfladen er ensartet. Kom bunden i ovnen ved 160grader i ca. 25min. Tag bunden ud af ovnen når den er færdigbagt og lad den køle af.
Vaniljecreme
Du skal bruge (1 tærte):
150g mascarpone
100g skyr
1 tsk. agave sirup
3 tsk. limessaft
½ tsk. vaniljepulver
1 knivspids himalaya havsalt
Fremgangsmåde
Rør mascarpone, skyr, akacie sirup, limesaft og vaniljepulveret godt sammen og sæt den på køl indtil bunden er færdigbagt.
Topping: 75g 70% mørk chokolade, jordbær, mynte
Smelt den mørke chokolade over et vandbad. Kom den smeltede chokolade over den afkølede bund og smør det ud med en dejskraber. Sæt igen bunden på køl.
Når chokoladen er størknet toppes bunden med cremen og der pyntes med jordbær og mynte.