Knækbrød med rødbedepesto
Hvis ikke du har smagt rødbedepesto før, så er det på tide. Jeg er stor tilhænger af alle typer af pesto, da det giver min frokost et ekstra lækkert pift. Med denne rødbedepesto får du ikke kun en farverig dip, men også en sund en af slagsen. Den kan bruges til alt fra dipping til grøntsager, som tilbehør til kød, fisk eller en salat, som spread i din sandwich eller burger og ovenpå sprødt knækbrød eller ristet rugbrød. Brug den i madpakken eller som en appetitlig appetizer til dine gæster.
Du skal bruge (1 portion)
300g rødbeder
1 fed hvidløg
2 spsk. pinjekerner
10g frisk parmesan
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 spsk. frisk timian
1 tsk. Himalaya salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skræl rødbederne, skyl dem grundigt og skær dem i mindre tern. Kog dem i 30min afhængig af hvor store de er. Rist pinjekernene på en tør pande indtil de er gyldenbrune. Riv parmesanosten groft og pres hvidløget. Blend rødbeder med hvidløg, pinjekerner, parmesan og timian. Tilsæt olivenolie, balsamico, citronsaft, salt og peber. Smag pestoen til.