Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Hokkaikosuppe med stenalderbrød

Lun hokkaidosuppe med nøddebrød

Af ernæringsekspert Christina Petersen-Bønding
Vores ernæringsekspert har tryllet med den perfekte efterårssuppe - græskarsuppe, som er fattig på kalorier, og rig på vitaminer - Efterår kom an!

Jeg er helt tosset med græskar, og for mig er græskar indbegrebet af efterår. Her er det hokkaidoen, som jeg kunne spise i alle slags afskygninger; bagt i ovnen fyldt med krydderurter, i lasagne, vendt i risotto, som puré, i bagværk og her blendet til en cremet laktosefri suppe med et glutenfrit nøddebrød som tilbehør. Hokkaidosuppens flotte orange farve sætter kulør på de grå og korte efterårsdage. 

Hokkaido indeholder meget få kalorier. Derudover er den rig på beta-caroten, folat og kalium. 

Hokkaidoen er i sig selv mild i smagen, og det er derfor vigtigt at være omhyggelig med at smage suppen til. Her krydres den med stødt koriander, chili og citrongræs, får et syrligt modspild fra citronsaft og -skal, en skarphed fra ingefær og rundes af med kokosmælk for at gøre den ekstra cremet. Suppen toppes med syrlige æblestykker, sprøde granatæblekerner og frisk koriander. Alle disse forskellige smage stimulerer dine sanser og bidrager til, at du føler dig tilfredsstillet og mæt. Til hokkaidosuppen serveres et lækkert nøddebrød, som giver tekstur til den cremede suppe. 

Nøddebrødet er bagt med en Stenalder Brødmix fra Urtekram. Det gør det nemt og overskueligt at skulle kaste sig ud i at bage, da alle ingredienserne er samlet i en pose. Blandingen består af solsikkekerner, sesamfrø, gule hørfrø, ristede hasselnødder og cashewnødder, som bidrager med sunde fedtsyrer, fibre og protein. Brødmixen indeholder også fiberrige loppefrøskaller, som sammen med æggene i opskriften binder brødet bedre sammen. 



Hokkaidosuppe

Du skal bruge (2 personer): 

2 spsk. olivenolie til stegning 

1 stort grofthakket løg 

1 grofthakket fed hvidløg

2 cm grofthakket frisk ingefær 

1 hokkaido med skræl (ca. 1 kg) 

1 tsk. økologisk stødt koriander fra Urtekram 

1 tsk. økologisk gurkemeje fra Urtekram

1 tsk. økologisk citrongræs fra Urtekram 

1 tsk. økologiske chiliflager fra Urtekram

8 dl grøntsagsbouillon

1 økologisk citron (3 spsk. frisk citronsaft og 1 spsk. revet citronskal) 

1 dåse kokosmælk (400g) 

1 tsk. salt


Forslag til topping: fintsnittet æble, granatæblekerner og frisk koriander


Fremgangsmåde

Rens hokkaidoen grundigt, udhul den for kerner og skær den i tern. Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg, ingefær og hokkaidotern. Tilsæt krydderier og lad det svitse i et par minutter. Hæld bouillonen i gryden og lad det koge op. Skru ned på svag varme og lad det simre i ca. 20 min. indtil hokkaidoternene er møre. Kom det i en blender og blend til en jævn suppe. Tilsæt kokosmælk, citronsaft samt -skal og smag til med salt. Blend igen suppen. 



Nøddebrød

Du skal bruge (1 brød): 

1 pose økologisk Stenalder Brødmix fra Urtekram 

½ dl olivenolie 

200g skyr 

1,5 tsk. salt 

4 æg

Fremgangsmåde

Hæld Stenalder Brødmix blandingen i en skål sammen med olie, skyr og salt. Rør nu et æg i af gangen og rør det hele grundigt sammen. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag brødet i ovnen ved 165 grader varmeluft i ca. 50 min indtil brødet er gyldenbrunt. Lad det køle helt af før det skæres i passende skiver. Forlæng holdbarheden ved at opbevare det på køl. Rist det for at få et sprødt og lunt brød inden det serveres. 

Server suppen i en skål og top den med granatæblekerner, fintsnittede æblestykker, friske koriander og server den med et par skiver af nøddebrødet.