Opskrift: Broccolisuppe
Suppe er et hit når vejret er koldt og vådt udenfor, og denne her er endda fyldt med masser af gode vitaminer fra broccolien som indeholder både A-vitamin, beta-caroten, K-vitamin, folinsyre, C-vitamin, kalium, calcium, magnesium og fosfor. Udover de mange vitaminer og mineraler har broccoli et lavt kalorieindhold, og suppen er derfor oplagt for dig, som gerne vil indtage lidt færre kalorier.
Broccolisuppe
Du skal bruge (2-3 personer):
2 mellem broccoli
2 tsk. havsalt
1 tsk. frisk eller tørret timian
Friskkværnet peber
½ tsk. cayennepeber
5 dl kogevand fra broccolierne
Tilbehør: Rødbedechips, ristede græskarkerner serveret med sprødt knækbrød
Fremgangsmåde
Skær broccolistokken af og knæk broccolibuketterne fra hinanden. Kom dem i kogende vand med salt i så vandet dækker. Lad dem koge i 3-4 minutter. Hæld vandet fra og gem vandet!
Kom broccolibuketterne i en blender og blend dem sammen med timian, salt, peber, cayennepeber og 5 dl kogevand. Tilsæt mere kogevand, hvis du ønsker en tyndere konsistent og mindre hvis du ønsker en tykkere konsistens. Smag suppen til.
Top broccolisuppen med rødbedechips, græskarkerner og sprødt knækbrød.
Rødbedechips
Du skal bruge (1 bradepande):
2 rødbeder
Salt
Fremgangsmåde
Skær rødbederne i meget tynde skiver. Gerne med et mandolinjern, hvis du ejer sådan et. Fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir og drys med salt. Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 45 minutter indtil de er sprøde. Lad dem køle af.