Opskrift: Cashewyoghurt
Om du holder dig fra mælkeprodukter, er laktoseintolerant eller bare vil prøve en ny og næringsrig morgenmad, så er denne cashewyoghurt lige noget for dig. Sæt nødderne i blød aftenen forinden og blend dem sammen til en lækker yoghurt dagen efter. Loppefrøskaller gør yoghurten cremet, og bidrager med masser af fibre.
Top yoghurten med honningmarinerede jordbær og timian - en skøn topping til din morgenmad.
Du skal bruge (2 portioner):
Cashewyoghurt
120g gram cashewnødder
1,5 dl vand
3 soltørrede dadler uden sten
½ tsk. loppefrøskaller
½ dl vand
Honningmarinerede jordbær
150g jordbær
1 spsk. agavesirup
2-3 kviste frisk timian
Fremgangsmåde
Cashewyoghurt
Kom nødderne i en skål og dæk dem med vand. Læg dem i blød natten over i minimum 8-12 timer.
Hæld vandet fra og blend cashewnødder, vand og dadler sammen til en ensartet masse i en foodprocessor.
Rør loppefrøskaller og vand sammen. Lad det trække i 5 minutter til det tykner og rør det sammen med cashewnøddeblandingen. Stil yoghurten på køl, så den bliver kold.
Honningmarinerede jordbær
Nip jordbærrene og skær dem i skiver. Kom dem i en skål og vend dem med agavesirup og timianblade.