Chiakoldskål med granola
Denne chiakoldskål kan nydes på alle dagens tidspunker. En morgen der starter med denne, kan kun blive en god dag. Og hvad ville det danske sommer egentlig være uden et par liter koldskål?
Koldskålen er er fyldt med sunde omega-3 fedtsyrer fra chiafrøene. Den holder dig mæt i længere tid end en almindelig koldskål, da chiafrøene er rige på protein. Koldskålen kan serveres med en rabarberkompot eller anden form for kompot såsom jordbær eller hindbær. De smørbagte kammerjunker er skiftet ud med en sprød næringsrig luksus granola fyldt med sunde fedtsyrer twistet med kanel og kardemomme.
Koldskål
Du skal bruge (1 portion):
3 spsk. chiafrø
2 dl koldskål lavet på æg
1 dl rabarberkompot (se opskrift her)
Topping: luksus granola (se opskrift nedenfor)
Fremgangsmåde
Rør koldskål og chiafrø sammen, kom blandingen i en lufttætbeholder og sæt den på køl indtil næste morgen. Server koldskålen med rabarberkompot og toppet med granola.
Luksus granola
Du skal bruge (1 stor portion):
80g kokosolie
1/2 dl ahornsirup
350g glutenfrie havregryn(almindelig kan også bruges)
100g mandler
100g pekannødder
100g ristede kokoschips
60g gojibær
50g morbær
2 tsk. kanel
1/2 tsk. kardemomme<
1 knivspids salt
Fremgangsmåde
Smelt kokosolien på en pande ved svag varme. Tilsæt ahornsirup og kom havregryn, mandler og pekannødder på panden. Rør det hele godt sammen. Kom blandingen på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 170 grader almindelig ovn i ca. 15-20min. Rør rundt i blandingen ind i mellem og lad den bage indtil den er gyldenbrun. Lad granolaen køle af og rør den sammen med kokoschips, gojibær, morbær, kanel, kardemomme og salt. Hæld den i en lufttæt beholder.