Opskrift: Chilli sin Carne
Chili sin carne er den vegetariske version af chili con carne. Hvis du ønsker at spise mindre kød eller har lyst til skrue op for dit indtag af grøntsager, er denne her ret lige noget for dig!
Chilli sin carnen er fyldt med smag fra de mange krydderier, og du kan nemt tilføje de grøntsager, du bedst kan lide eller dem der ligger nederst i grøntsagsskuffen og skal bruges, før de skal smides ud.
Server retten med creme fraiche eller skyr, guacamole og friske koriander.
Til Chili sin Carne skal du bruge (4 personer):
1 stort løg
3 fed hvidløg
1-2 tsk. chiliflager
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. chipotle salt
1 tsk. kanel
1 spsk. olivenolie til stegning
2 store gulerødder
2 røde peberfrugter
Friskkværnet peber
2 tsk. salt
2 dåser hakkede tomater
2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dåse kidney bønner
20g mørk chokolade
2 spsk. hakkede soltørrede tomater
Topping: skyr eller creme fraiche, guacamole, quinoa og friske koriander
Fremgangsmåde
Snit løget fint og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Svits løget i en gryde med olie og tilsæt hvidløg, chiliflager, stødt koriander, stødt spidskommen, chipotle salt og kanel.
Skær gulerødder og peberfrugter i mindre tern og tilsæt det og lad det svitse i et par minutter. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og soltørrede tomater i gryden og smag til med chokolade, salt og peber. Lad det hele simre i minimum en halv time og gerne længere.
Guacamole
Du skal bruge (4 personer):
2 modne avocadoer
Saften fra ½ lime
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. salt
Friskkværnet peber
½ tsk. cayennepeber
Fremgangsmåde
Mos avocadoerne med en gaffel. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag den til.
Server chilli sin carnen med quinoa, guacamole, skyr eller creme fraiche og friske koriander.