Opskrift: Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce
De bedste fastelavnsboller er i min verden de gammeldags fastelavnsboller fyldt med både hjemmelavet vaniljecreme og remonce. De her fastelavnsboller er lavet i en lille sød miniudgave, så der er plads til endnu flere. De er toppet med hvid glasur og syrlige frysetørrede granatæblekerner.
Til ca. 24 fastelavnsboller, skal du bruge:
Vaniljecreme:
1/2 tsk. ren vanilje fra Urtekram
20g sukker
1 æg
2 spsk. majsstivelse
2 1/2 dl mælk
Remonce:
100g sukker
100g marcipan
100g smør
1 spsk. kanel
Dej:
1,25 dl mælk
20g gær
100g blødt smør
1 æg
1 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
300g hvedemel
Topping:
Hvid glasur
Frysetørrede granatæbler
Fremgangsmåde
Vaniljecreme
Kom æg, sukker, majsstivelse og vanilje sammen i en skål og pisk massen ensartet med et piskeris. Kom mælken i en gryde og varm det op til det er fingervarmt. Hæld den varme mælk over æggeblandingen. Rør det hele godt sammen med piskeriset og kom det tilbage i gryden. Lad blandingen varmes op ved middelvarme mens der piskes godt indtil cremen bliver tyk i konsistensen.
Remonce
Kom sukker og marcipan i en skål og ælt det godt sammen med hænderne. Tilsæt herefter smør og kanel og pisk det sammen med en elpisker. Opbevar blandingen på køl indtil dejen er klar.
Dej
Kom mælken i en gryde og varm den op til den er fingervarm. Rør gæren ud heri. Kom blandingen i en skål. Tilsæt 200g af hvedemelet og rør det godt sammen. Kom de resterende ingredienser i og rør igen. Tilsæt de sidste 100g hvedemel lidt af gangen imens der æltes. Det er ikke sikkert alt melet skal bruges. Dejen skal føles klistret og slippe skålens sider.
Beklæd skålen med et hviskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Når dejen har hævet færdigt rulles den ud i ca. 0,5cm kvadrat med en kagerulle. Skær dejen i 24 små firkanter. Kom 1 tsk. vaniljecreme og 1 tsk. remonce på midten af hvert stykke dej. Fold enderne ind over hinanden og saml dem godt. Sørg for at hullerne er helt tætte, så fyldet ikke flyder ud når de bages. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir med lukningen ned af. Lad dem efterhæve i 1 time. Pensel dem med et pisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader almindelig ovn. De er færdige når de gyldne.
Lad bollerne køle af og top dem med glasur og frysetørrede granatæblekerner.