Opskrift: Foccacia med urtesalt og rosmarin
Sprødt foccacia brød fyldt med smag fra den lækre urtesalt fra Urtekram og frisk rosmarin. Brødet smager fantastisk i mange sammenhænge – til forret som bruschetta, som tilbehør, til tapas, som sandwich i madpakken, med et tykt lag smør eller som det er med et godt glas rødvin til. Foccaciet koldhæver over natten og dagen efter er brødet hurtigt bagt. Hvis du ikke ønsker at lade det koldhæve, kan du tilsætte 30g gær i stedet for 10g og lade det hæve i minimum 1 ½ time.
Du skal bruge (1 foccacia)
10dl koldt vand
10g gær
15g sydesalt
15g urtesalt
2 spsk. olie
1 spsk. rørsukker
200g grahamsmel
900g hvedemel
1 bundt frisk rosmarin
Fremgangsmåde
Kom vandet i en skål sammen med olie og opløs gæren heri. Tilsæt sydesalt, urtesalt samt sukker og lad det opløse. Tilsæt rosmarin samt grahamsmel og rør igen. Kom herefter hvedemelet i lidt efter lidt. Brug gerne en røremaskine til at ælte dejen godt sammen med eller ælt med en ske. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.
Kom bagepapir i et stort ildfast fad (ca. 15x30cm). Kom dejen ud i formen og smør brødet med olie med en pensel. Bag brødet i ovnen ved 275 grader i ca. 20min. indtil brødet er sprødt og overfladen gyldenbrun. Lad det afkøle før den serveres.