Opskrift: Græskarboller
Hokkaido græskar er en skøn spise, og kan bruges i alt fra suppe, ovenpå pizza, bagt i ovnen som tilbehør eller i salater. Her bruges græskarret revet i boller, som giver dem en dejlig svampet konsistens. Et dejligt alternativ til de klassiske gulerodsboller. Spis bollerne til morgenmad eller i en sandwich på madpakken.
Du skal bruge (12-14 boller):
200 g græskar
5 dl koldt vand
5 g gær
15 g salt
50 g græskarkerner
150 g speltflager
450 g hvedemel
Fremgangsmåde
Udkern græskarret og skær skrællen fra. Riv græskarret på den grove side af et rivejern.
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og rør indtil det er opløst. Tilsæt græskarkerner og speltflager og rør igen. Tilsæt mel lidt efter lidt og rør det hele godt sammen - gerne på en røremaskine i ca. 8 minutter til dejen slipper skålen. Lad dejen koldhæve i køleskabet minimum 8 timer eller natten over.
Opvarm ovnen til 250 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade. Hæld dejen ud på et meldrysset bord så du får en lang dejbane. Dejen er lidt våd at arbejde med, og derfor nemmest at hakke ud til boller med en dejskraber og en fugtig hånd.
Hak dejen ud i 14 stykker og kom dem på en bageplade med melsiden opad. Bag dem i ovnen i ca. 18-19 minutter til de er gyldenbrune.