Opskrift: Grønkålssalat med appelsin og valnødder
En sprød og frisk salat med grønkål, appelsin, abrikoser og sprøde valnødder vendt i honning. Grønkålen masseres ind i en frisk dressing af appelsinskal, som gør den ellers grove grønkål fløjlsblød. Nyd salaten som lækkert tilbehør.
Du skal bruge (4 personer):
Dressing
Revet skal og saft af 1 økologisk appelsin
1 spsk. frisk citronsaft
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. agavesirup
1 spsk. olivenolie
1/2 tsk. salt
Friskkværnet peber
Salat
2 spsk. agavesirup
100 g valnødder
200 g snittet og skyllet grønkål
3 appelsiner
8 tørrede abrikoser
Fremgangsmåde
Dressing
Rør dressingen til salaten sammen.
Salat
Kom agavesirup og valnødder på en varm pande og rør det sammen. Lad valnødderne stege videre ved middel varme indtil de er gyldenbrune. Tag dem af panden, lad dem afkøle og hak dem groft.
Kom grønkålen i en skål, hæl dressingen over og massér den godt ind i grønkålen.
Skær appelsinerne i fine skiver uden hinder (se tip). Hak abrikoserne fint. Vend begge dele med grønkålen. Top med hakkede, honningristede valnødder.
Tip:
Sørg for at skære hinderne fra appelsinerne, da de tilfører en bitterhed, der ikke klæder salaten. Start med at skær top og bund af appelsinerne og skær skrællen af hele vejen rundt ved at lade kniven følge appelsinens runding. Skær ind mellem lamellerne på appelsinen, så frugtkødet skæres fri.