Opskrift: Hjemmelavet knækbrød
Knækbrød lavet fra bunden med masser af sunde kerner og frø. Denne opskrift er lavet med Urekrams Bagemix, men kan også sagtens erstattes af andre frø og kerner.
Knækbrødene er nemme at lave, og kan holde sig i lang tid i en lufttæt beholder. Spis dem som en eftermiddagssnack eller som tilbehør til salater.
Du skal bruge (28 stk):
35 g havregryn
260 g Urtekram Bagemix (eller en blanding af hørfrø, solsikke- eller græskarkerner)
175 g hvedemel
40 g rugmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 dl vand
1,25 dl olivenolie
Tilbehør:
Hasselnøddecreme
Fremgangsmåde
Ælt dejen godt sammen. Del den i to og rul den ud med en kagerulle mellem to stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse. Skær de to deje ud i 14 firkanter. Kom dem på to bageplader og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 minutter. Lad knækbrødene afkøle, knæk dem fra hinanden og top dem med hasselnøddecreme, ost eller spis dem som de er.