Opskrift: Svampet kanelkage med pebermynteknas
Hvad minder dig mere om jul end kanel og pebermyntestænger? Og hvad så med at kombinere de to sammen til den lækreste svampede kanelkage med en cremet chokoladeganache og pebermynteknas på toppen.
Kagen er super let at lave og dens flotte julede udseende vil uden tvivl bidrage til den gode stemning. Imponer dine gæster med en lidt anderledes julekage som kan laves på ingen tid.
Du skal bruge (ca. 12 stykker):
2 æg
225 g kokossukker
100g hvedemel
½ tsk. kardemomme
2 spsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. bagepulver
1 knivspids himalayasalt
100g smør
Chokoladeganache:
200g 70% chokolade
½ dl fløde
15g smør
Topping:
Pebermyntestænger eller -bolsjer hakket i mindre stykker
Fremgangsmåde
Kom æg og kokossukker i en skål og pisk det sammen til en luftig masse med en elpisker. Sigt mel, kanel, kardemomme, vaniljepulver, bagepulver og salt i massen og vend det godt sammen med en ske. Smelt smørret og lad det køle af inden det vendes i massen med skeen.
Beklæd en form (ca. 17 x 23 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i ca. 15min. Kagen må gerne være svampet når den er færdig. Lad kagen køle af.
Lav chokoladeganachen ved at hakke den mørke chokolade og smelte den over et vandbad sammen med fløde og smør. Når det hele er smeltet tages den af varmen og massen røres godt sammen indtil den er ensartet.
Når kagen er afkølet smøres chokoladeganachen ovenpå. Top kagen med pebermynteknas.