Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Svampet kanelkage med pebermynteknas

Opskrift: Svampet kanelkage med pebermynteknas

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
Hvad minder mere om jul end kanel og pebermyntestænger? Her er de to kombineret i en svampet kanelkage med chokoladeganache - MUMS!

Hvad minder dig mere om jul end kanel og pebermyntestænger? Og hvad så med at kombinere de to sammen til den lækreste svampede kanelkage med en cremet chokoladeganache og pebermynteknas på toppen. 

Kagen er super let at lave og dens flotte julede udseende vil uden tvivl bidrage til den gode stemning. Imponer dine gæster med en lidt anderledes julekage som kan laves på ingen tid. 


Du skal bruge (ca. 12 stykker): 

2 æg 

225 g kokossukker

100g hvedemel

½ tsk. kardemomme 

2 spsk. kanel

1 tsk. vaniljepulver

½ tsk. bagepulver

1 knivspids himalayasalt

100g smør 

Chokoladeganache: 

200g 70% chokolade

½ dl fløde 

15g smør 

Topping: 

Pebermyntestænger eller -bolsjer hakket i mindre stykker

Fremgangsmåde

Kom æg og kokossukker i en skål og pisk det sammen til en luftig masse med en elpisker. Sigt mel, kanel, kardemomme, vaniljepulver, bagepulver og salt i massen og vend det godt sammen med en ske. Smelt smørret og lad det køle af inden det vendes i massen med skeen. 

Beklæd en form (ca. 17 x 23 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i ca. 15min. Kagen må gerne være svampet når den er færdig. Lad kagen køle af. 

Lav chokoladeganachen ved at hakke den mørke chokolade og smelte den over et vandbad sammen med fløde og smør. Når det hele er smeltet tages den af varmen og massen røres godt sammen indtil den er ensartet. 

Når kagen er afkølet smøres chokoladeganachen ovenpå. Top kagen med pebermynteknas.