Opskrift: Krydrede nødder
Jeg elsker at snacke og især på en lun sommeraften med et glas koldt vin, øl eller en drink. Server nødderne for dine gæster og de vil føle sig ekstra forkælet.
Nødderne tager ingen tid at lave, og du får meget mere for pengene sammenlignet med at købe de færdiglavede i butikkerne. Og så smager de selvfølgelig også meget bedre!
Mix nødderne med hinanden og skift krydderierne ud med dine favoritkrydderier. Jeg er vild med at bruge de færdigblandede saltblandinger fra Mariager, som gør det endnu lettere at lave de lækre krydrede nødder (https://www.luxplus.dk/search/mariager%20salt).
Røgede mandler
Du skal bruge (200g):
200g mandler
2 tsk. olivenolie
2 tsk. chipotle salt (her kan også bruges chipotle chili, eller røget paprika og chili samt 1 tsk. havsalt)
Fremgangsmåde
Varm en pande op og kom alle ingredienserne på. Steg dem ved middelvarme indtil mandlerne har suget alle krydderierne til sig. Kom mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10min til de er gyldenbrune.
Sojaristede cashewnødder med sesam
Du skal bruge (200g):
200g cashewnødder
2 spsk. soja
2 tsk. sesamfrø
Fremgangsmåde
Varm en pande op og kom cashewnødderne på. Lad dem riste i ca. 3 minutter til de gyldenbrune. Tilsæt soja og sesamfrø og lad dem stege videre i ca. 2 minutter ved middel varme til cashewnødderne har suget det til sig. Kom cashewnødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10min til de er gyldenbrune.
Honningristede pekannødder
Du skal bruge (200g):
200g pekannødder
3 spsk. agavesirup
1 knivspids salt
Fremgangsmåde
Varm en pande op og kom pekannødderne på. Lad dem riste i ca. 3 minutter til de er gyldenbrune. Tilsæt agavesirup og salt og lad dem stege videre i ca. 2 minutter ved middel varme til pekannødderne har suget det til sig. Kom pekannødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10min til de er gyldenbrune.