Opskrift: Langtidsbagte tomater
Opskriften tager lang tid at lave, men til gengæld passer tomaterne sig selv når de først er kommet i ovnen. Jeg laver altid en stor portion, som jeg opbevarer i køleskabet i en tætlukket beholder, hvor tomaterne dækkes med olivenolie. Det forlænger holdbarheden og gør det dejlig nemt og overskueligt at lave.
Jeg er stor fan af at bruge tomaterne ovenpå en simpel spidskålssalat med saltede mandler, feta og avocado.
Du skal bruge (1 stort glas)
2 store bakker tomater
Frisk eller tørret timian
Peber
Fremgangsmåde
Skær tomaterne i halve og kom frisk eller tørret timian på dem sammen med salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen ved 100 grader i 4 timer. Sluk ovnen og lad tomaterne blive inde i ovnen natten over eller i et par timer. Kom tomaterne i en tætlukket beholder eller brug dem oven på en salat eller i en sandwich. Hvis du vil forlænge holdbarheden overhældes tomaterne med olivenolie.