Opskrift: Luksus brunch med asparges og spejlæg
Netop nu er det sæson for asparges, og de kan spises i mange forskellige kombinationer. Her har aspargesene fået en plads på morgenbordet. Sprøde forårsasparges toppet med smilende spejlæg, frisk purløg og brændenældesalt. En sund og let morgenmad.
Du skal bruge (2 personer):
8 grønne asparges
2 æg
1 rødløg
3 strimler bacon
Brændenældesalt eller andet salt
Friskkværnet peber
Friskhakket purløg
Fremgangsmåde
Knæk de grove ender af aspargesene. Knæk dér, hvor stænglerne naturligt giver efter. Kom aspargesene i en gryde med letsaltet kogende vand. Kog aspargesene i 1-2 min, så de stadig har bid i sig.
Skræl og skær rødløget i halve og snit det fint. Skær bacon i mindre stykker og svits det sprødt på en tør pande. Tag baconstykkerne af panden og svits løgene på panden i et par minutter.
Kom olie på en ny pande og steg nu to spejlæg. Sørg for at æggehviderne er stivnet før æggene er færdige.
Anret de kogte asparges på en tallerken. Top aspargesene med spejlæg, drys med brændenældesalt, friskkværnet peber og purløg.