Mandelsmør med chokolade
Mandelsmør er fyldt med en masse gode fedtstoffer, og smager dejligt ovenpå brød, grød og yoghurt. Sammen med chokolade bliver mandelsmørret ekstra deluxe.
Det er virkelig nemt at lave sin egen mandelsmør. Alt det kræver er at du blender ristede mandler til en blød og cremet masse. Du kan både spise mandelsmørren med eller uden chokolade.
Til en portion mandelsmør skal du bruge:
150 g mandler
20 g 70% chokolade
Fremgangsmåde
Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter til de er gyldenbrune.
Blend mandlerne i en minihakker eller foodprocessor. Der skal blendes i et godt stykke tid før mandelmassen går fra at være grynet til blød og cremet.
Smelt chokoladen i en mikroovn eller over et vandbad. Tilsæt den smeltede chokolade til mandelmassen og blend igen indtil massen er ensartet.
Hæld mandelsmørren på glas.