Opskrift: Mexi bowl
Lav din egen mexibowl, en lækker mexikansk inspireret salat fyldt med sunde sager med masser af smag, sprøde grøntsager, spicy kød og cremede toppings. Salaten tager ikke lang tid at lave og ingredienserne samles i en ”bowl” så den får et super appetitligt udtryk.
Du kan sagtens variere din mexi bowl og erstatte de forskellige grøntsager med hvilke du bedst kan lide eller er i sæson. Det kunne eksempelvis være fintsnittet kål eller bagte søde kartofler. Sorte bønner kan også tilsættes bowlen for at skabe mere fylde og kødet kan skiftes ud med kylling. Det er masser af muligheder.
Du skal bruge (2 portioner):
2 dl rød quinoa
100g optøede eddermame bønner
1 lille dåse majs
½ rød peber
5 cm agurk
1 håndfuld bønnespirer
450g 4-7% hakket oksekød
2 spsk. salsa
2 tsk. Mariager chipotlesalt
½ tsk. cayennepeber
Friskkværnet peber
Olivenolie til stegning
Topping:
Guacamole
1 ½ avocado
1 spsk. frisk limesaft
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Chipotle skyr
4 spsk. skyr
2 tsk. Mariager chipotlesalt
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. sød paprika
Frisk mynte eller koriander
Fremgangsmåde
Skyld quinoaen og kom den i kogende vand. Tilsalt salt og kog ved svag varme i 15-20min under låg. Hæld vandet fra quinoaen i en sigte.
Imens quinoaen koger skyldes alle grøntsager og agurk samt peberfrugt snittes i lange tynde strimler.
Kom olivenolie på en pande og steg det hakkede kød. Krydr’ med salsa, chipotle salt, cayennepeber og friskkværnet peber. Smag til og krydr’ yderligere efter smag.
Guacamole
Rør guacamolen sammen ved at mose avocadoen med en gaffel sammen med limesaft og krydr’ den med cayennepeber, salt og friskkværnet peber.
Chipotle skyr
Rør dernæst chipotle skyren sammen ved at blande skyr med chipotle salt, cayennepeber og sød paprika.
Anret nu grøntsager og kød i små portioner i to dybe tallerkener eller skåle. Top med 1 spsk. guacamole, 1 spsk. chipotle skyr og frisk mynte eller koriander.