Opskrift: Morgenmadsmuffins
Sunde muffins med banan og en sprød müslitopping. De er helt perfekte at servere til en brunch med agavesirup ovenpå, men de kan også tages med som morgenmad på farten eller som en sund eftermiddagssnack.
Til morgenmadsmuffins skal du bruge (8 muffins)
Muffins
2 modne bananer
3 æg
1 spsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
1 vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
½ dl mælk
3 dl grove havregryn
8 muffinsforme
Müslitopping
20 g mandler
20 g pekannødder
20 g hampefrø
1 spsk. kokosolie
1 spsk. agavesirup
Tilbehør
Agavesirup
Fremgangsmåde
Muffins
Mos bananerne med en gaffel, tilsæt de øvrige ingredienserne og pisk det hele godt sammen.
Fordel dejen i 8 muffinforme. Brug gerne en metal muffinform, så holder de deres form bedre.
Müslitopping
Hak mandler og pekannødder groft og bland dem sammen med hampefrøene. Smelt kokosolien og bland den sammen med agavesiruppen. Bland nødder og kokosblandingen sammen. Top hver muffin med müslitoppingen.
Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle og nyd dem evt. med agavesiruppen ovenpå.