Opskrift: Nemme juleboller med Maizena
Duften af nybagte boller er det bedste! Maizenas quickboller gør det nemmere at bage hjemmebagte boller, og du stadigvæk nemt sætte dit eget præg på dem.
Jeg har givet bollerne et twist af jul og rørt kanel og kardomme i dejen, fyldt dem med den lækreste marcipanremonce og toppet med hakkede mandler, kanel og rørsukker.
Maizena
Du skal bruge (12 Stk.)
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kardemomme
Lidt hvedemel
Topping:
1 sammenpisket æg
1 spsk. rørsukker
1 spsk. stødt kanel
30g hakkede mandler
Remonce
50g rørsukker
50g blødt smør
50g marcipan
Fremgangsmåde
Kom 3 ¼ dl lunkent vand i en skål. Tilsæt melet fra maizena quickboller lidt af gangen sammen med kanel og kardemomme. Rør det godt sammen og ælt godt til dejen er smidig. Lad dejen hæve i 25 minutter.
Ælt rørsukker, blød smør og marcipan sammen til en remonce.
Når dejen har hæve færdig rulles den ud til et rektangel på et meldrysset bord med en kagerulle. Dejen skæres i 12 lige store firkanter. En remonce klump kommes i midten af bolledejen og hjørnerne foldes ind over og samles, så dejen lukker tæt om remoncen. Bollerne ligges på en bageplade med bagepapir med foldesiden ned af. Bollerne efterhæver i 25 minutter.
Kanel, rørsukker og de hakkede mangler røres sammen. Bollerne smøres med æg og toppes mel kanelsukkerblandingen. Bollerne bages i ovnen i en 200 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter. De er færdige når de er let gyldne på toppen.