Opskrift: Dadelkugler med chokolade
Dadelkugler er altid en god idé. Det er en lækker dessert eller snack du kan nyde med lidt bedre samvittighed. De her lækre dadelkugler er lavet på en lækker daddelmasse blendet med kakao, vendt i en mørk sukkerfri chokolade med appelsinsmag, og toppet med frysetørrede granatæblekerner.
Daddelkugler:
Du skal bruge (ca. 25 stk.):
1 moden banan
250g dadler
1 ½ dl mandler
1 spsk. kakaopulver
1 tsk. stærk kaffe
2 spsk. ristet kokos
Topping
600g mørk chokolade med appelsinsmag
Frysetørrede granatæblekernertil topping
Fremgangsmåde
Blend mandlerne til mel i en foodprocessor. Kom alle de resterende ingredienserne til dadelkuglerne i en blender og blend godt indtil massen er ensartet. Stil massen på køl i et par timer, så den bliver mere fast og nemmere at trille til kugler.
Hak chokoladen og smelt den over et vandbad. Form kugler med to teskeer. Massen kan godt være lidt svær at arbejde med. Beklæd dem forsigtigt med smeltet chokolade og lad dem tørre på en plade med bagepapir. Top dem med frysetørrede granatæblekerner og lad dem køle af inden de serveres.