Opskrift på Kalorielette broccoliboller
Fantasien kan hurtigt slippe op, når man skal lave den daglige madpakke. Men i virkeligheden findes der jo masser af muligheder, som ikke behøver at tage lang tid om morgenen, når du har travlt og skal skynde dig ud af døren. Skift de tørre rugbrødsmadder med leverpostej ud med saftige broccoliboller, der kunne være fyldt med pesto, kyllingepålæg og rucola salat. De kalorielette broccoliboller indeholder ikke mel, men bindes sammen af æg og loppefrøskaller med et meget højt fiberindhold. Loppefrøskaller kaldes også psyllium-frøskaller og generelt gode at bruge, hvis du skal bage glutenfrit brød eller kager, da det har en evne til at suge vand til sig.
Broccolibollerne holder sig svampede i flere dage, og giver dig en sund madpakke, hvor du er sikret en masse grønt. Så hvis du også har svært ved, at leve op til anbefalingerne om at spise 600 g grønt hver dag, kan broccolibollerne hjælpe dig på rette vej.
Du skal bruge (5 boller):
310g broccoli
3 æg
1 tsk. salt
2 spsk. mandelmel
2 spsk. loppefrøskaller
Topping: 2 spsk. hvide chiafrø
Fremgangsmåde
Skær broccolien i mindre stykker, kom den i en foodprocessor og blend den til en fin masse. Tilsæt æg, salt, mandelmel og loppefrøskaller og kør det hele rundt indtil massen er ensartet. Lad den trække i 10 min. så loppefrøskallerne suger væsken til sig. Opvarm ovnen til 175grader almindelig ovn. Form bollerne og kom dem på en bageplade. Drys dem med chiafrø og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter indtil de er let gyldenbrune.