Opskrift på ristede nødder med lakrids og kanel
Der er ingen tvivl, nødder er super sunde! Selvfølgelig skal de spises i moderat mængder, da indholdet af kalorier er højt, men til gengæld bidrager de med en masse sunde næringsstoffer som slik og kage ikke kan prale af. Nødder indeholder både fibre, protein og de vigtige omega-6 fedtsyrer, som kroppen ikke selv kan danne. Derudover er de også vigtige for knoglerne på grund af deres høje indhold af magnesium og calcium.
Brændte mandler er for mig en stor del af julen. Hvert år tager jeg med familien på julemarked, hvor det er muligt ikke kun at få de traditionelle brændte mandler, men alverdens slags nødder vendt i alt fra chili, chokolade, kokos, lakrids og kanel. Til gengæld er der noget hyggeligt over julens hjemmebag, og derfor synes jeg, det er hyggeligt at lave nødderne selv. Det er overraskende nemt, og på en halv time har du de lækreste ristede nødder med den smag du ønsker.
Hvis du skal til julefrokost her i december eller skal holde jul hos andre, er nødderne også det perfekte bud på en værtindegave. Det bringer stor glæde at få en hjemmelavet gave, og du kan passende lave en ekstra stor portion, når du nu alligevel laver en portion til dig selv. Gem brugte syltetøjsglas hvor nødderne kan komme i og bind en sløjfe om, så får gaven et fint og hjemmelavet udtryk. Jeg skrev opskriften på nødderne ned på et lille til og fra kort, som en sød detalje til den heldige modtager, hvis de nu skulle få lyst til at lave dem.
RISTEDE NØDDER MED RÅLAKRIDS
Du skal bruge (1 glas):
80g økologiske cashewnødder fra Urtekram
100g økologiske mandler fra Urtekram
3 tsk. økologisk rålakridspulver fra Urtekram
1 dl vand
2 tsk. havsalat
Fremgangsmåde
Bland vand, lakridspulver og havsalt sammen i en skål. Opvarm en pande og kom nødderne på. Tilsæt lakridsblandingen og rør godt rundt ved middel varme indtil vandet er fordampet.
Kom nødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 125 grader i ca. 20 min. Lad dem køle af og hæld dem i en tætlukket beholder.
RISTEDE NØDDER MED KANEL
Du skal bruge (1 glas):
80g økologiske cashewnødder fra Urtekram
100g økologiske mandler fra Urtekram
Økologisk stødt kanel fra Urtekram
1 dl vand
2 tsk. havsalat
Fremgangsmåde
Bland vand, kanel og havsalt sammen i en skål. Opvarm en pande og kom nødderne på. Tilsæt kanelblandingen og rør godt rundt ved middel varme indtil vandet er fordampet.
Kom nødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 125 grader i ca. 20 min. Lad dem køle af og hæld dem i en tætlukket beholder.