Opskrift: Speltboller med chokolade og tranebær
Lækre sprøde speltboller fyldt med fibre og et twist af sødme fra tranebær og chokoladestykker. Speltbollerne er super nemme at bage og kan spises som eftermiddagssnack som et sundere alternativ til slik og kage eller som et sødere indslag til morgenbordet.
Du skal bruge (ca. 16 boller):
6 dl koldt vand
20g gær
15g salt
1 spsk. agavesirup
50g tranebær
200g speltflager
100g hakket chokolade
500g hvedemel
100g grahamsmel
Speltflager til topping
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, agavesirup, tranebær, speltflager, chokolade, hvedemel og grahamsmel. Rør det hele godt sammen til en klistret dej. Dæk dejen til og lade den hæve i 1 ½ time. Del dejen i to og form den som en lang pølse. Vend dejen ud på et bord drysset med mel og speltflager. Skær forsigtigt dejen ud til 8 boller og kom dem på en bageplade med bagepapir. Gentag processen med den anden halvdel. Lad bollerne hæve tildækket 1 time og bag dem i ovnen ved 250grader i 18-19 min til de er gyldenbrune.