Opskrift på sunde quinoapandekager med julekrydderi
I weekenderne er det bedste jeg ved at sove længe og lave en god morgenmad. Sådan en morgenmad som bliver serveret på sengen med en brænd varm kop kaffe med mælkeskum og et bjerg af pandekager. Sunde pandekager med banan er min absolut favorit! De er nemme at lave og holder mig mæt i lang tid fordi proteinindholdet fra quinoaen giver mere fylde til pandekagerne. Jeg har lavet dem i mange forskellige varianter, men lige for tiden er jeg helt tosset med quinoapandekager med krydderier, der fylder mig op med julestemning. For at gøre dem ekstra julede, topper jeg dem med røde granatæblekerner, fintskåret æble og overhælder dem med lidt akaciehonning. Pandekagerne ville uden tvivl også være perfekte at servere til en brunch, som et lidt anderledes indslag til dine gæster.
Du skal bruge (8-10 pandekager):
3 modne bananer
2 æg
2 dl kogt quinoa fra Toftkær
1 dl fuldkornsmel (jeg brugte ølandshvedemel, fuldkorn)
2 tsk. økologisk stødt kanel fra Urtekram
1 knivspids økologisk ingefær fra Urtekram
1 tsk. økologisk stødt kardemomme fra Urtekram
Økologisk koldpresset kokosolie fra Urtekram til stegning
Topping: Granatæblekerner, fintsnittet æble og akaciehonning.
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet masse. Smelt kokosolien på panden og hæld pandekagedejen ud i små cirkler. Jeg laver dem i en størrelse, så der kan være 3 pandekager på panden af gangen. Skru ned på middel varme og lad dem stege indtil overfladen er nogenlunde fast og gylden. Vend pandekagerne og lad dem stege indtil overfladen på den modsatte side også er gylden og fast. Pandekagerne kan nemt gå i stykker hvis de bliver vendt for tidligt. Kom ekstra kokosolie på panden, når du steger den næste portion. Server pandekagerne og top dem med granatæbleker, fintsnittet æble og akaciehonning.