Opskrift: Snack-grønt med dip
Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi indtager 600 g frugt og grønt om dagen, hvoraf de 400 g er grønt. Herigennem får vi dækket vores behov for en masse vigtige vitaminer og mineraler.
For mange kan det dog være svært at indtage så meget grønt. Gør det nemmere og sjovere at spise grønt med forskellige dips, som grøntsagerne kan dyppes i. Nedenfor er 3 bud på lækre dips.
Du skal bruge:
Hummus
1 dåse kikærter
1 tsk. tahin
½-1 dl olivenolie
1 knivspids cayenne peber
1 tsk. sydesalt
1 spsk. citron
1 tsk. spidskommen
1 tsk. sød paprika
Skyld kikærterne godt. Kom olivenolie, tahin, kikærter og de resterende ingredienser i en foodprocesser eller minihakker i nævnte rækkefølge. Blend det hele godt til massen er ensartet. Tilsæt mere olivenolie hvis massen er for grov.
Bean paste er en lækker færdiglavet grøntsags dip. Bean paste er en vegetarisk, økologisk og proteinrig paste lavet på sojabønner.
Haydari
2 røde peberfrugter
150 g feta (vælg en god cremet en som fx Puck)
1 håndfuld bredbladet persille, skær stilkene fra
1 tsk. sød paprika
1/2 tsk. chipotle salt eller røget paprika
1 knivspids cayenne peber
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
Fjern kerner og stilk fra peberfrugten og del dem i kvarte. Kom dem på en bageplade med bagepapir og lig dem med skindsiden opad. Bag dem i ovnen ved 175 grader almindelig ovn i ca. 20 min indtil de er mørke på skindet. Tag peberfrugterne ud af ovnen og lad dem køle en smule af inden de kommes i en tætlukket frysepose. Kom dem på køl i 30 min. Fjern dernæst skindet fra dem.
Blend peberfrugtkødet godt sammen med alle de andre ingredienser til massen er ensartet og cremet. Smag Haydarien til med salt og krydderier.
Server friskskårne grøntsager på et fad eller lignende sammen med de forskellige dips.