Opskrift: Nemme snobrød
Hvad er bedre end at afslutte en lun sommeraften med grillmad og snobrød til? Om det er sammen med børnene eller for barnlige sjæle som mig, hvor minderne om barndommen kommer op i en, så er de har snobrød et hit! Smagen af grillet brød med frisk rosmarin og urtekrams tørrede ramsløg fyldt med lækre grillede pølser - Det her må være en af sommerens must-do!
De er nemme at lave og skal kun hæve en times tid, før alle kan samles om bålet. Hvis du ikke har mulighed for at tænde et bål, men i stedet har en kulgrill, kan gløderne fra grillen sagtens bruges til at lave lækre sprøde snobrød med.
Snobrød
Du skal bruge (8 stk):
50g smør
5 dl mælk
30g gær
1 tsk. sydesalt
800g hvedemel
2 spsk. tørret ramsløg
1 håndfuld frisk rosmarin
3 spsk. olivenolie
Tykke snobrødspinde
Fremgangsmåde
Start med at smelt smørret ved lav varme i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt mælk og smulr’ gæret heri og rør den godt ud. Kom gærblandingen i en skål, tilsæt sukker samt salt og rør det godt ud. Tilsæt melet lidt efter lidt, kom olivenolie på køkkenbordet og ælt dejen smidig uden at den bliver for tør. Kom dejen i en skål og lad den hæve et lunt sted med et hviskestykke over i 1 time.
Ælt dejen efter hævningen og del den i 8 lige store stykker. Rul de 8 stykker ud i lange strimler og sno den rundt om hver sin snobrødspinde. Det gøres nemmest ved at lade den lange strimmel ligge på køkkenbordet mens pinden rulles rundt om dejen.
Bag snobrødene over bålets gløder eller over kuldene på en kulgrill. Snobrødene er gennembagte når de er gyldne og kan tages af pinden uden at sidde fast.
Fyld brødene med lækkert fyld som fx ketchup, sennep og en grillet pølse.