Opskrift: Spinatroulade med laks
En frisk og velsmagende forret med laks, og spinat. Forretten tager ikke lang tid at lave og kan serveres til både festlige lejligheder eller en dejlig middag derhjemme. Lav den gerne dagen i forvejen, så den får lov til at trække i køleskabet, så kan du nemt skære den ud inden gæsterne kommer.
Spinatrouladen kan også spises som tilbehør til en god frokost eller salat.
Du skal bruge (ca. 12 ruller):
2 æg
400 g optøet spinat
1/2 dl mælk
1/2 tsk. salt
Friskkværnet peber
100 g Philadelphia
1 spsk. frisk citronsaft
2 håndfulde frisk dild
Friskkværnet peber
1 knivspids cayennepeber
160 g røget laks
Til servering:
Feldsalat
Citronskiver
Fremgangsmåde
Del æggene i blommer og hvide.
Pres spinaten helt fri for væske og rør den sammen med æggeblommer, mælk, salt og peber.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i spinatblandingen med en dejskraber.
Fordel spinatblandingen på en bageplade med bagepapir med dejskraberen i målene 30 x 25 cm. Bag den ved 180 grader varmluft ovn i et kvarter til de er gyldenbrune.
Lad bunden køle af og fjern bagepapiret forsigtigt.
Rør Philladelphia sammen med citron, dild, salt, peber og cayennepeber. Smag den til. Smør flødeostcremen ovenpå spinatbunden med en dejskraber, så der er 2 cm fri rundt ved alle sider.
Kom lakseskiverne på spinatbunden med flødeost og rul den sammen på den lange side. Lad rullen trække lidt på køl inden den skæres ud til roulader. Skær skiver af lakserouladen med en kniv der tørres med en køkkenrulle mellem hver skive.
Anret lakserouladerne med feldsalat og server med skiver af citron.