Opskrift: Stenbiderrogn med rygeost på rugbrødschips
Stenbiderrogn er en ægte forårsbebuder, og her bruges den som en skøn forårssnack rørt med rygeost, skyr og rødløg, toppet på sprøde rugbrødschips. Rugbrødschipsene kan nemt laves selv af daggammelt rugbrød, men skal det gå lynhurtigt, kan du også købe til dig dem.
Server dem som en lækker lille appetizer med et glas bobler til eller som en forret, når du skal have gæster eller fejre en særlig anledning.
Du skal bruge (24 små kanapéer):
Rugbrødschips
Ca. 4 skiver rugbrød
Olivenolie
Flagesalt
Stenbiderrogn rørt med rygeost
1 lille rødløg
200 g stenbiderrogn
3 spsk. skyr
3 spsk. rygeost
½ tsk. salt
Friskkværnet peber
Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Rugbrødschips
Skær tynde skiver af et daggammelt rugbrød. Kom dem på en bageplade med bagepapir, smør dem med olie og drys med flagesalt. Bag dem sprøde i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10-12 minutter til de er sprøde men ikke brændte. Lad dem afkøle.
Stenbiderrogn rørt med rygeost
Hak rødløget helt fint. Rør stenbiderrognen sammen med skyr, rygeost, salt og peber. Smag den til og top den rørte stenbiderrogn på rugbrødschipsene og pynt med rød skovsyre.