Opskrift: Sund avocado brownie
Hvis du er en rigtig chokoladegris som mig, vil denne kage falde i rigtig god jord. Den har en meget intens chokoladesmag og minder mig om en rigtig syndig kage fyldt med smør og sukker. Det er dog ikke tilfældet her! Du kan med god samvittighed nyde brownien, som er fyldt med sundt fedt fra avocado, som gør kagen cremet og lækker.
Du skal bruge (6 stykker):
70g 70% mørk chokolade
1 spsk. kokosolie
2 formodne avocadoer
1 dl kokossirup (akaciehonning eller alm. sirup kan også bruges)
2 æg
½ tsk. ren vanilje fra Urtkekram
3 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
50g ristede cashewnødder
Topping
1 formoden avocado
2 spsk. kakaopulver
3 spsk. kokossirup (akaciehonning eller alm. sirup kan også bruges)
20g ristede cashewnødder
Friske hindbær
Fremgangsmåde
Smelt chokolade og kokosolie over et vandbad.
Blend avocado, sirup, æg, vanilje, kakaopulver og bagepulver sammen til en ensartet masse. Tilsæt den smeltede chokolademasse og blend det hele godt sammen. Hak cashewnødderne groft og vend dem i. Beklæd en 15x15 cm form med bagepapir og bag brownien i ovnen ved 200grader almindelig ovn i 20min.
Lav imens toppingen ved at blende avocado, kakaopulver og sirup. Når kagen er færdigbagt og kølet af kommes massen ovenpå kagen. Cashewnødderne hakkes groft og brownien toppes med dem. Lad gerne brownies trække natten over i køleskabet så den får sat sig. Inden den serveres toppen den med friske hindbær.
Opbevar brownien på køl, så holder den sig bedst.