Opskrift: Sund iskaffe
Sommeren er ved at nå sin ende, men derfor kan du stadig nyde en iskaffe.
Denne opskrift er sund og virkelig nem. Der er ikke tilsat sukker, men kaffen er i stedet sødet med frosne modne bananer, som gør, at du kan drikke kaffen med god samvittighed. Udover sødme tilfører bananen iskaffen en lækker cremet konsistens. Frys bananerne dagen før, og lav dig en iskaffe på få minutter.
Brug en god kaffe når du laver iskaffen og hvis du har en kaffemaskine. Jeg lavede iskaffen på friskbryggede bønner fra Black Coffee Roasters gourmet blend.
Iskaffe
Du skal bruge (2 personer)
2 modne bananer
4 shot espresso (eller 4 tsk. instant kaffe opløst i lidt kogende vand)
2 dl mælk
Fremgangsmåde
Skræl bananerne, skær dem i skiver og kom dem i en frostpose. Lad dem fryse.
Tag de frosne bananstykker op af fryseren og blend med kaffe og mælk til konsistensen er ensartet. Ønsker du en stærkere iskaffe, kan du tilsætte mere kaffe og ønsker du en lettere konsistens kan du tilsætte mere mælk. Bruger du instant kaffe bør du tilsætte ydeligere 1 dl mælk.
Idet iskaffen er lavet på banan, vil kaffen med tiden falde til bunds. Husk derfor at røre rundt før den nydes.