Opskrift: Sundere Butter Chicken
Butter chicken er en indisk klassiker med masser af smag, som er perfekt at spise her i vintermånederne. Som navnet antyder, er retten lavet på smør, men denne her udgave er justeret til og lavet til en sundere udgave med mindre smør og madlavningsfløde i stedet for fløde.
Der er skruet op for krydderierne, og derfor smager retten stadig helt fantastisk!
Indisk mad har før i tiden skræmt mig lidt væk, da ingredienslisterne altid er så lange, at jeg aldrig har kunne overskue at handle ind. Men efter at have fået købt mig et basislager med alt fra gurkemeje, garam masala, nigellafrø og kardemommekapsler er det ingen sag at lave alverdens indiske retter.
Til retten hører de lækreste naan brød lavet på grahamsmel der bages på panden og toppes med krydrede, intense nigellafrø.
Til Butter Chicken skal du bruge (4 personer):
2 spsk. friskrevet ingefær
1 fed hvidløg
1 dl naturel yoghurt
1 dåse hakkede tomater
1-2 tsk. chiliflager
3 knuste kardemommekapsler (eller 1 tsk. stødt kardemomme)
½ tsk. stødt nellike
2 tsk. garam masala
1 tsk. spidskommen
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. cayennepeber
450g kyllingebryst, skåret i tern
25g smør
2 spsk. olivenolie
1 løg
½ dl madlavningsfløde 8%
1 spsk. tomatkoncentrat
2 tsk. salt
Friskkværnet peber
Forslag til tilbehør
Ris, quinoa, naanbrød, friske koriander, mango chutney og raita
Fremgangsmåde
Skræl ingefæren med en teske og blend ingefær og hvidløg i en foodprocessor. Kom yoghurt, hakkede tomater, chiliflager, kardemomme, nellike, garam masala, spidskommen, gurkemeje, stødt koriander og cayennepeber i blenderen og blend det hele sammen. Skær kyllingen ud i mindre stykker og hæld saucen over kyllingen. Lad den gerne trække et par timer.
Snit løget fint og svits dem i en gryde samme med olie og smør. Fisk kyllingestykkerne op af saucen med en pastaske og brun dem af. Kom saucen i gryden sammen med tomatkoncentrat og madlavningsfløde og lad det simre ved middel varme i ca. 15 minutter til kyllingen er færdigstegt. Kom salt og peber i og smag saucen til.
Server butter chicken med ris, quinoa, naanbrød, friske koriander og forskellige slags dips som fx mango chutney og raita.
Fuldkorns naanbrød
Du skal bruge (12 stk.):
20g gær
2 dl lunken vand
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
1,5 dl naturel yoghurt
100g grahamsmel
450g hvedemel
Smør til stegning og smørelse
Nigellafrø
Fremgangsmåde
Kom det lunkne vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sukker og rør indtil det er opløst. Tilsæt yoghurt og grahamsmel og rør igen. Tilsæt lidt af hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen indtil den hænger sammen uden at være klistrende. Hvis du har en røremaskine, så lad dejen ælte i minimum 8 minutter. Lad dejen hæve i 2 timer.
Hæl dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 12 lige store stykker og rul den ud med en kagerulle til et aflangt stykke. Varm en pande op med smør og skru ned på middelvarme. Kom to aflange stykker på af gangen. Steg naan brødet på begge sider til det er gyldenbrunt. Tag naan brødene af panden og kom en klat smør på den ene side. Lad smørret smelte og drys med nigellafrø.