Opskrift: Tomatsuppe med krydrede kødboller
Trænger du også til mere inspiration til hverdagsretter, der ikke tager mere end 20 minutter at lave, så er denne ret lige noget for dig. Nem mad kan sagtens være sundt og lækkert, og med en færdigkøbt suppe, er du hurtigere på vej. Suppen smages til med frisk basilikum og cayennepeber, som løfter smagen til et helt nyt niveau. Til suppen serveres de lækreste kødboller fuld af smag og et sprødt stykke flute til.
Du skal bruge (2 personer):
Kødboller:
1 fed hvidløg
1 løg
1 håndfuld frisk basilikum
450g hakket oksekød
½ dl mælk
2 spsk. rasp
1 æg
2 tsk. salt
½ tsk. cayennepeber
Friskkværnet pepper
1-2 spsk. olivenolie til stegning
Suppe:
1 pakke tomatsuppe
1 håndfuld frisk basilikum
½ tsk. cayennepeber
Frisk parmesan
Flute
Fremgangsmåde
Blend hvidløg, løg og basilikum til en ensartet masse. Ælt løg blandingen godt sammen med hakket oksekød, mælk, rasp, æg, salt, cayenne- og peber i en skål. Form en enkelt kødbolle med en ske i din hule hånd og start med at steg den ene kødbolle på en opvarmet pande med olivenolie til den er gyldenbrun og gennemstegt. Smag på den og tilsæt evt. mere salt til farsen hvis du ønsker mere salt i dine kødboller. Form og steg nu alle kødbollerne gyldenbrune.
Opvarm suppen i en gryde og tilsæt friskhakket basilikum og smag den til med cayennepeber.
Hæld suppen i dybe skåle og top med friskhøvlet parmesan og flute.