Opskrift: Vaniljeskyr og æblekompot med et twist af ingefær
Det er æblesæson og det skal udnyttes! De danske æbler er så lækre lige nu og kan bruges i alt lige fra bagværk, kager, middagsretter og her som topping på din morgenmad. Her er skyr rørt op med vanilje toppet med æblekompotten, men du kan også skifte skyren ud med havregrød. Alternativt kan denne ret også bruges som en sundere dessert. Den toppes med nødder, gojibær og de pivsunde incabær med et syrligt twist. Denne æblekompot har et lækkert twist af ingefær og kan sødes alt afhængigt af hvor sød du ønsker den. Opbevar den i en lufttæt beholder i en uges tid i køleskabet – hvis den holder så længe!
Æblekompot
1 kg æbler
1 tsk. vaniljepulver
½ dl rørsukker
2 spsk. ingefærshot
Skyr
2 dl skyr natural
½ tsk. vaniljepulver
Ristede afskallede hasselnødder
Skær æblehuset fra æblet og skær det i mindre tern. Kom æblestykker, vaniljepulver, rørsukker og ingefærshot i en gryde og sæt den over på middel varme med låg på. Rør jævnligt i æblekompotten indtil æblerne er bløde. Mos med en gaffel og hæld kompotten i en lufttæt beholder og opbevar den på køl.
Rør skyr sammen med vaniljepulver og top med æblekompot, ristede afskallede hasselnødder, mandler, gojibær og incabær.