Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Vaniljeskyr og æblekompot med et twist af ingefær

Opskrift: Vaniljeskyr og æblekompot med et twist af ingefær

Af ernæringsekspert christina petersen-bønding
Det er æblesæson, så hvorfor ikke udnytte det til at lave en lækker topping til din morgenmad eller mellemmåltid?

Det er æblesæson og det skal udnyttes! De danske æbler er så lækre lige nu og kan bruges i alt lige fra bagværk, kager, middagsretter og her som topping på din morgenmad. Her er skyr rørt op med vanilje toppet med æblekompotten, men du kan også skifte skyren ud med havregrød. Alternativt kan denne ret også bruges som en sundere dessert. Den toppes med nødder, gojibær og de pivsunde incabær med et syrligt twist. Denne æblekompot har et lækkert twist af ingefær og kan sødes alt afhængigt af hvor sød du ønsker den. Opbevar den i en lufttæt beholder i en uges tid i køleskabet – hvis den holder så længe!


Æblekompot

1 kg æbler 

1 tsk. vaniljepulver

½ dl rørsukker 

2 spsk. ingefærshot 


Skyr

2 dl skyr natural

½ tsk. vaniljepulver

Ristede afskallede hasselnødder 

Mandler 

Gojibær 

Incabær 


Skær æblehuset fra æblet og skær det i mindre tern. Kom æblestykker, vaniljepulver, rørsukker og ingefærshot i en gryde og sæt den over på middel varme med låg på. Rør jævnligt i æblekompotten indtil æblerne er bløde. Mos med en gaffel og hæld kompotten i en lufttæt beholder og opbevar den på køl. 


Rør skyr sammen med vaniljepulver og top med æblekompot, ristede afskallede hasselnødder, mandler, gojibær og incabær.