Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Opskrift: Vegetarburger

Opskrift: Vegetarburger med burgerbolle uden mel

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
"Januar er for mange en måned, hvor der skrues ned for indtaget af kalorier med mindre slik og kage og op for indtaget af grønt og fuldkorn"

Januar er for mange en måned, hvor der skrues ned for indtaget af kalorier med mindre slik og kage og op for indtaget af grønt og fuldkorn. Hvis du ønsker at indtage færre kalorier, kan det være en fordel at skrue op for dit indtag af protein og fibre, da det bidrager til en øget mæthedsfornemmelse. 

Burgeren består af en burgerbolle lavet på kikærter, æg, havregryn og loppefrøskaller. Kombinationen af disse fødevarer giver dig en virkelig god mæthedsfornemmelse som den almindelige hvide burgerboller langt fra hjælper med. 

Hvis du blot ønsker at spise mere grønt og mindre kød, er burgeren også et hit, for oksekødsbøffen er skiftet ud med en vegetarisk udgave lavet på quinoa og sødekartoffel. 

Burgerbollen fyldes med den vegetariske bøf og alt fra sprød salat, rødbedehumus, sødekartoffelmos, avocado eller andet grønt. 


Burgerboller 

Du skal bruge (8 halve burgerboller):

1 dåse kikærter

4 æg 

1 dl havregryn 

1 spsk. loppefrøskaller 

½ tsk. salt  

½ tsk. bagepulver 

Olivenolie til stegning

Topping: sesam- og nigellafrø 


Fremgangsmåde

Kom kikærter, æg, havregryn, loppefrøskaller, salt og bagepulver i en minihakker eller blender og blend til en ensartet masse. Varm en pande op med olivenolie og kom 2 spsk. af dejen på panden og flad dejen ud så den er på størrelse med en burgerbolle bund. Drys 4 af bundende med sesam- og nigellafrø. Vend dem når de er gyldenbrune og lad også den anden side blive gyldenbrun.


Sødekartoffel bøffer

Du skal bruge (8 stk.):

1dl quinoa

1 stor sødekartoffel (240g)

1 løg

1 fed hvidløg

3 æg

2 tsk. salt

Friskkværnet peber

¼ tsk. cayennepeber 

1 tsk. tørret timian 

Olivenolie til stegning


Fremgangsmåde

Vask quinoaen og kog 1 dl quinoa i 2 dl vand i en gryde. Bring quinoaen i kog under låg og skru ned på lav varme og lade det simre i 20 minutter. Lad den køle af. 

Skræl sødekartoflen og skær dem i grove stykker. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluftovn i 35-40 minutter. Lad sødekartoflerne køle lidt af og blend dem herefter til en ensartet mos. Gem evt. lidt af mosen som dip til burgeren. 

Hak løget fint, pres hvidløget og bland det sammen med quinoa, sødekartoffelmos, æg, salt, peber, cayennepeber og timian i en skål. 

Varm en pande op med olivenolie og kom 2 spsk. af sødekartoffel blandingen på panden og flad dejen ud så den er på størrelse med en bøf. Lad dem stege ved middelvarme og vend dem forsigtigt når den ene side er gyldenbrun. Det kan godt være lidt svært at vende dem. Lad den anden side stege indtil den er gyldenbrun. 


Rødbede puré 

Du skal bruge (1 lille glas):

2 mellemstore rødbeder

2 tsk. salt

1 spsk. friskpresset citronsaft 


Fremgangsmåde

Skræl rødbederne, skær dem i mindre tern og kog dem i letsaltet vand indtil de er helt møre. 

Blend rødbederne sammen med 2 tsk. salt og citronsaft til massen er ensartet. 


Burgerfyld: brøndkarse, rødbedehummus, sødekartoffelmos og sødekartoffel bøf. 

Saml burgeren og nyd den!