Proteinrige quinoa-sandwichboller med humus
Sommeren er lig med flere solskinstimer og lange sommeraftener. Findes der noget hyggeligere end at lave sig en frokost eller aftensmad to go og tage med sig på stranden, i skoven eller en hyggelig park? De her quinoa-sandwichboller er et godt bud på et sundt og nærende måltid. De er fyldt med fibre fra speltflagerne og protein fra quinoaflagerne. Sandwichbollerne kan fyldes med dit yndlingsfyld. Prøv som her med en hjemmelavet cremet humus, frisk spinat, sprøde agurker og cremet avocado.
Koldthævede quinoa-sandwichboller
Du skal bruge (ca. 15 stk.)
10 g gær
10 dl koldt vand
30g himalaya salt
1 spsk. agavesirup
200g quinoaflager
200 g speltflager
700g hvedemel
Fyld: humus (se opskrift nedenfor), avocado, frisk spinat og agurk.
Fremgangsmåde
Kom vandet i en skål og rør gøren ud heri. Tilsæt salt, sirup og quinoaflager og lad det stå i 5min. indtil quinoaflagerne bliver bløde. Tilsæt dernæst speltflager og hvedemel og ælt dejen grundigt med en grydeske eller brug en røremaskine. Dejen skal være let våd. Lad dejen koldthæve tildækket i køleskabet natten over. Hvis ikke du ønsker at lade den koldthæve kan du tilsætte 20g gær i stedet og lade dejen hæve min. 1 ½ time.
Kom bagepapir på en bageplade og sæt 15 klatter af dejen derpå ved hjælp af to skeer. Bag bollerne i en ovnen ved 275 grader varmluft i omkring 19min. indtil de har en gylden overflade.
Hummus
Du skal bruge (1 portion):
1 tsk. tahin
1 dåse kikærter (400g)
1 fed hvidløg
2 spsk. skyr
2 spsk. olivenolie
1 spsk. limesaft
1 tsk. himalaya salt
1 tsk. spidskommen
1 knivspids cayennepeber
Fremgangsmåde
Kom hvidløg, skyr, olivenolie, tahin, kikærter i en minihakker i nævnte rækkefølge og blend til massen er ensartet. Smag humusen til med limesaft, salt, spidskommen og cayennepeber.
Fyld nu sandwichbollerne med frisk spinat, humus, avocado og skiver af agurk.