Sprøde og nemme vafler med sund nutella
Sprøde, lune vafler – jeg ved godt hvad mine mange næste weekender kommer til at bestå af!
Jeg har kreeret en sundere udgave af vafler til jer, så i med god samvittighed kan mæske jer i vafler. De indeholder masse af fibre og får sin sødme fra modne bananer og ren vaniljepulver. Som prikken over i’et, toppes vaflerne med den blødeste hjemmelavede nutella fyldt med sunde fedtsyrer fra hasselnødder og sødet med dadler, ahornsirup og rørt op med den lækreste raw kakao.
Sunde vafler
Du skal bruge (ca. 3-4 vafler):
2 store æg
70 g mandelmel
½ tsk. bagepulver
2 modne banan
2 dl mælk
2 dl havregryn
½ tsk. salt
2 tsk. ren vaniljepulver
Kokosolie til stegning
Topping:
Friske hindbær og blåbær
Skyr
Sundere nutella
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en minihakker eller i en skål og blend med en stavblender til massen er ensartet. Tænd vaffeljernet på sit varmeste. Kort tid efter er det varmt, og lidt kokosolie smeltes på begge sider af vaffeljernet. Kom 2-3 spsk. dej på midten af vaffeljernet og bag vaflerne indtil vaffeljernets to kontrollamper angiver at de er færdige. Nemt og simpelt. Vaflerne skal være gyldenbrune. Server nu vaflerne og top dem med din favoritter.
Sundere nutella
Du skal bruge (1 portion):
100 g hasselnødder
2 spsk. raw kakaopulver
1 stor spsk. kokosolie
80g dadler
En knivspids salt
2 tsk. ahornsirup
½ dl mælk
Fremgangsmåde
Rist nødderne i ovnen ved 200 grader indtil de er gyldenbrune. Kom nødderne i et rent viskestykke og rul dem heri indtil skallerne er fjernet. Blend nødderne i en minihakker indtil de opnår en cremet masse. Smelt kokosolien på en pande sammen med dadlerne, så de bliver bløde. Tilsæt dadler og den smeltede kokosolie sammen med kakaopulver, salt og ahornsirup. Blend indtil massen bliver ensartet. Kom 1 spsk. mælk i af gangen til den ønskede konsistens opnås.
Kom nutellaen i en lufttæt beholder og opbevar den på køl.
Smør nutellaen på dine vafler eller nyd den på et stykke knækbrød eller ristet brød.