Opskrift: Sunde snickers barer
Sæt tænderne i de her lækre snickers barer, der minder om syndige snickers, men er fyldt med gode råvarer fra dadler, havregryn, mørk chokolade og peanuts.
Snickers barerne tager ikke lang tid at lave og kan nemt opbevares i en tætlukket beholder. De er meget intense og tilfredsstillende, men kan sagtens skæres ud mindre stykker, som i den grad tilfredsstiller din lækkersult.
Sunde Snickers barer
Du skal bruge (6 barer):
Karamel lag:
350g dadler uden sten
2 spsk. peanutbutter
1 knivspids vaniljepulver
1 knivspids salt
Nougat lag:
45g havregryn
0,5 dl af karamel laget ovenfor
Andet:
90g saltede peanuts
200g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Karamel lag:
Kom dadlerne i en skål og kom kogende vand over. Lad dem stå i 5 minutter. Sig dadlerne fra vandet og blend dem i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt peanutbutter, vanilje og salt. Blend indtil massen er ensartet. Hæld karamel laget i en skål.
Nougat lag:
Kom havregrynene i den samme foodprocessor eller minihakker. Du behøver ikke vaske den først. Blend havregrynene til mel i minihakkeren og tilsæt 0,5 dl af karamel laget indtil massen klistrer godt sammen. Hvis ikke det vil klistre sammen, kan du tilsætte mere af karamel laget.
Samling:
Beklæd en rugbrødsform eller anden form med bagepapir og fyld nougat laget og pres det godt sammen. Kom den resterende dadelmasse ovenpå nougat laget med bagsiden af en ske. Drys peanuts ovenpå karamel laget. Pres peanutsene ind i karamel laget så de sidder fast.
Kom snickers massen i fryseren i minimum 1 – 1 ½ time eller længere indtil massen er fast. Kom snickers massen på et bræt og fjern bagepapiret.
Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen. Tag barerne ud af fryseren når massen er fast. Vend dem ud på et bræt og fjern bagepapiret. Brug en skarp kniv til at skære 6 stykker barer ud. Kom barerne i den smeltede chokolade en af gangen. Brug to gafler til at vende baren rundt i massen indtil der er chokolade over alt. Kom barerne tilbage på bagepapiret og lad chokoladen stivne.
Opbevar snickers barerne i køleskabet. De kan også opbevares i fryseren, hvor de holder endnu længere tid.