Guide: Sådan bruger du en dermaroller
Jeg har søgt nettet igennem efter al den information omkring brugen af dermaroller, som jeg kunne finde, og i denne artikel præsenterer jeg alle de oplysninger jeg har fundet. Læs videre og lær mere om den populære og omdiskuterede metode til at ændre hudens udseende.
Hvad er en dermaroller?
En dermaroller er et hudplejeredskab som har flere hundrede nåle fastgjort til en lille rulle. Rullen med nåle bruges til at rulle over ansigtet eller kroppen med det formål, at nålene gennemtrænger huden og laver bittesmå huller. Dette får kroppen til at igangsætte en helingsproces hvor huden forsøger at hele og danne nye hudceller, og man kan med andre ord sige at huden forynges. Metoden er verdenskendt, og mange mener at regelmæssig brug af en dermaroller mindsker synligheden af rynker, strækmærker, ar, akne, pigmentforandringer, og appelsinhud. Der er også flere som mener, at anvendelsen af en dermaroller kan reducere risikoen for hårtab, da man også kan bruge den i hårbunden. At anvende en dermaroller er dermed et billigt alternativ til laserbehandling, og ansigtsbehandling med syre og peeling.
Nålene kan være fremstillet af forskellige materialer, men det er mest almindeligt, at de er lavet af titanium. Du kan også få dermarollere med forskellige nålelængder. Længden 0,2-0,5 mm er blandt de korteste, og er de længder der kan bruges hjemme uden at lave skader på huden, fordi nålene ikke trænger så dybt ind i huden. Dermaroller redskabet kendes også under navnet Skin Roller.
Sådan virker en dermaroller
Når man ruller en dermaroller over huden, skaber man små huller, og porerne er derefter i en kort stund åbne. Dette får kroppen til at reagere og udløse en naturlig forsvarsmekanisme. Kroppen begynder at helbrede de små sår ved at producere kollagen og elastin, og produktionen af nye hudceller igangsættes. Rullen kan anvendes på stort set hele kroppen, med undtagelse af øjenlågene og læberne.
Inden du går i gang, skal du først vaske dine hænder grundigt, og det er meget vigtigt, at du renser din hud grundigt, så gammel makeup og snavs ikke kommer ned i de åbne huller. Så skal du begynde at rulle. Rul dermarolleren lodret, vandret og diagonalt over det område af ansigtet eller kroppen, som du ønsker at behandle. Du skal ikke presse hårdt. Et relativt let tryk er rigeligt til at få nålene til at arbejde ind i huden. Sørg for at løfte din dermaroller efter hvert strøg, så du undgår at køre oven i de samme huller igen og igen. Pointen er jo at skabe så mange nye huller i hudens overflade som muligt.
Efter behandlingen er det normalt at huden bliver rød, hvorfor det er bedste at bruge dermarolleren om aftenen. Rødmen kan vare i flere dage, det er dog mest normalt at rødmen går væk i løbet af natten. Det er også normalt at bløde lidt, og at hullerne efterfølgende får små sårskorper, ligesom at der kan forekomme blå mærker på huden. Nogle beskriver den efterfølgende fornemmelse i huden som en prikkende fornemmelse, man kan opleve efter en solskoldning. Denne fornemmelse skyldes at huden er igang med en helingsproces.
Hvor ofte du behøver at gentage behandlingen med din dermaroller, er meget individuelt, og afhænger også af hvilket område af ansigtet eller kroppen du ønsker at behandle, eller hvilket hudproblem du ønsker at komme til livs. Nogle mener også at antallet af nåle har en indvirkning på, hvor ofte du skal behandle huden.
Det er vigtigt at nævne at der ikke findes nogen garanti for at behandlingen virker på dig. Husk at du ikke skal presse din dermaroller hårdt ned i huden, men lade nålene gøre arbejdet uden at gøre skin rolleren til et torturredskab. Ved denne form for microneedling er et let tryk mere end nok. Vær også altid sikker på, at du opbevarer din dermaroller uden for børns rækkevidde.
Sådan rengør du din dermaroller
Det absolut vigtigste punkt ved brug af en dermaroller, er rengøringen både før og efter behandlingen. For at undgå infektioner, betændelser, eller bivirkninger, er det yderst vigtigt, at du altid desinficerer din dermaroller før og efter brug. Selv huden som skal behandles, skal rengøres grundigt før du bruger din rulle. Der findes forskellige måder at sterilisere din dermaroller på. For eksempel kan du vaske rullen grundigt med vand og sæbe inden du lader den trække i en form for desinficerende spray. Alternativt kan du dræbe eventuelle bakterier ved at koge din dermaroller. Del ALDRIG din dermaroller med andre! Har din dermaroller tegn på slitage, skader, bøjede nåle eller snavs som ikke kan vaskes væk, skal du kassere den.
Efter dermaroller behandlingen
Efter du har behandlet din hud med en dermaroller, er det vigtigt at du er meget forsigtig, og passer godt på din hud. Flere specialister anbefaler at skylle huden med koldt vand og duppe den forsigtigt med et tørt, rent håndklæde eller et stykke køkkenrulle. Undgå at røre huden direkte med fingrene, da dine hænder kan bære bakterier der kan være skadelige for den åbne, udsatte hud. Ligeledes bør du undgå at bruge kosmetiske produkter direkte efter behandlingen, da disse kan blokere de små huller og fylde dem med snavs. Vent helst mindst et døgns tid efter behandlingen før du påfører makeup, hvis du har anvendt din dermaroller i ansigtet. Det er en god idé at bruge et produkt med hyaluron eller en anden effektiv serum, da huden tager bedre imod plejende produkter når den er åben.
I den efterfølgende periode bør du også undgå at anvende eksfolierende produkter og produkter der indeholder syre på de hudområder hvor du har brugt din dermaroller. Du bør også være forsigtig med at opholde dig i stærkt solskin i længere tid ad gangen. Husk at din hud er i gang med at helbrede og reparere sig selv, og derfor skal have fuldstændig ro.
Gør det ondt at bruge en dermaroller?
Hvordan vi oplever smerte, er utroligt individuelt, og nogle har en højere smertetærskel end andre. Selvfølgelig kan du mærke rullens bevægelser og nålenes arbejde på huden. Der findes lokalbedøvende salve, som du kan bruge inden behandlingen, hvis du oplever at behandlingen gør meget ondt på dig.
Giver behandlingen med en dermaroller noget resultat?
Som med mange andre produkter på markedet, er der mange som hævder at det er verdens bedste opfindelse mens andre er mere tilbageholdende. og siger at det ikke virker på alle. Det jeg har kunnet konkludere ud fra den information jeg har fundet, er at resultaterne varierer alt efter hvilket område på kroppen dermarolleren anvendes på, og at det også er meget individuelt hvordan huden reagerer og fornyer sig som følge af behandlingen.
Der er ingen garanti for at dermaroller behandlingen virker, men metoden er generelt omtalt som en hudplejebehandling, der kan give gode resultater. Du skal være opmærksom på, at der kan være bivirkninger ved brug af dermaroller. Nogle har kommenteret på flere fora og i artikler, at det ikke er ualmindeligt at danne små sårskorper på huden og at der kan forekomme blå mærker efter gennemtrængningen af overhuden. Andre har oplevet at de har fået pigmentforandringer på de steder hvor de har rullet, og at dermarolleren ikke har løst deres oprindelige hudproblem. Jeg vil derfor gøre det klart at bivirkninger, også andre end dem jeg har nævnt, kan forekomme, og jeg vil endnu engang understrege vigtigheden af god hygiejne i forbindelse med behandlingen med dermaroller. For at undgå bivirkninger delvist eller helt er det derfor også vigtigt ikke at benytte en dermaroller i ansigtet med nåle længere end 0,5 mm derhjemme, da længere nåle skal bruges af kosmetologer eller andre profesionelle.
Lux Dermaroller
Et af de brands vi har, som laver dermarollere er Lux Derma Roller. Dermarollerne herfra har 540 nåle, der er fremstillet i titanium og med en nålelængde på 0,5 mm. Vi sælger to slags dermarollere fra Lux, en med et håndtag i sølv og en i guld. Vores dermarollere er CE-mærket, og kommer i en plastikemballage, som du kan opbevare dermarolleren i, når du ikke bruger den. Vores dermaroller leveres pakket i en beskyttende plastik forpakning. som sikrer at produktet er helt rent, når du modtager det.
Dermaroller fra Argador
Et andet brand der har stor succes med sine dermarollere er danske Argador. Dermarollerne fås i mange forskellige størrelser, heriblandt den mest populære og alminde dermaroller med 0,5 mm lange nåle. Nåle der er længere end disse bør ikke bruges i ansigtet hjemme, men egner sig derimod godt til kroppen. Her kan de gøre en forskel på strækmærker, ar og appelsinhud. Det er desuden vigtigt at huske at bruge desinficeringsspray både før og efter behandling med dermaroller.